Kohupiimakook küpsisepõhjaga

Teiseks söögiks valisin ma kohupiimakoogi küpsisepõhjaga. See on välimuselt lihtne ning kindlasti meelepärane maiustus, mida ise nosida või külalistele pakkuda. 

KOOGIPÕHI:
1,5 pakki Kalevi Klassikalist küpsist 
80 g võid 

TÄIDIS:
400 g Piimameister Otto kohupiima sidruniga
100ml Tere vahukoort
3 muna
3 spl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g jahu




VALMISTAMINE:
Koogipõhja valmistamisel purusta küpsised kausis ja lisa sinna juurde sulatatud või. Aseta küpisepuru koogivormi põhja. Küpseta 10 minutit 180 kraadise kuumusega ahjus enne täidise peale asetamist. Enne koogipõhja ahju panemist võiks täidis valmis olla.

Täidise valmistamisel mikserda vahukoor ja kohupiim kausis, lisa juurde suhkur, muna ja küpsetuspulber. Mina lisasin täidisele juurde veel jahu, et segu paksem tuleks. Lisa täidis küpsisepuru peale ja küpseta ahjus ~20 min 180 kraadise kuumusega.


Koogi tegemisel ma ei võtnud retsepti silme alla, vaid kasutasin omaloomingut ja valisin koostisosad enda maitsele. Teadsin, et risk võib olla, et kook ei tule välja, kuid õnne oli tol päeval. Ääred kõrbesid ainult natuke ära. Terve pere kiitis lõpptulemust ning kook sai otsa ühe õhtuga :)
Vivian 





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tädi Tiina õunakook

Kanapada köögiviljadega