Tädi Tiina õunakook
Korjasime täna koduõues puu otsast õunad ära. Kohe tekkis soov teha õunakooki. Ühe hea õunakoogita pole õige sügis. Meie peres valmistatakse maitsvat kodust õunakooki, mis on pärit minu vanatädi Tiinalt.
RETSEPT
3 muna
1 klaas (250ml) suhkrut
50g sulavõid
1,5 klaasi jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
0,5 klaasi piima
3-4 keskmist (hapukat) õuna
Suhkur ja kaneel
VALMISTAMINE
Vahusta munad suhkruga. Lisa juurde sulatatud või. Sega juurde jahu ja küpsetuspulber ning kõige lõpuks piim. Kalla tainas küpsetusvormi või -plaadile. Koori ja puhasta õunad ning seejärel lõika viiludeks. Aseta viilud taina peale. Krõbeda kooriku saamiseks riputa koogile kaneeli ja suhkrut. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit kuldpruuni värvuseni.
Kook sulab suus ja lõhnab imehästi. Soe kook sobib serveerida ka külma jäätisega.
Minu kook maitses hää. Küpsetis tuli mõnusalt krõmpsuva kattega, kuldkollane ja õhuline.
Olen oma tulemusega rahul ja ka mina jätkan peretraditsiooni.
Helis
Kommentaarid
Postita kommentaar