New Yorgi juustukook


Mina valisin endal esimeseks küpsetamiseks juustukoogi, sest mulle endale väga maitsevad juustukoogid, kuid ma pole veel ise kunagi seda teinud. Nädalavahetusel olid vanavanemad ka külla tulemas ja kostitamiseks sobis see kook ideaalselt.
Mu õde on seda ühe korra varem teinud, seega teadsin, et see kook viib keele alla.
Koogi valmistamine on imelihtne. Kuid aega võtab küpsetamine ning kook peab vähemalt 5 tundi või üleöö külmkapis seisma.

KOOGIPÕHI:
200g Digestive`i küpsiseid
80g võid
TÄIDIS:
1.2kg toorjuustu
3dl suhkrut
1sl vanillipastat või 1tl vanillisuhkrut
5 muna
2 munakollast
poole sidruni riivitud koor
KATE:
2dl vaarikatoormoosi

VALMISTAMINE:
Põhjaks tuleb purustatud küpsistele lisada sulatatud võid ja siis suruda küpsisepuru koogivormi põhja.
Mikserdada täidise toorained kokku ja valada siis see küpsisepõhjale. 12 minutit küpsetada kooki 260-kraadises ahjus. Alandada kuumust 115 kraadini ja küpsetada veel u 60 minutit. Kook on valmis kui keskelt veel 5cm raadiuses võdiseb. Seejärel jahutada toa temperatuurini ning edasi külmikus (5-6 tundi või üleöö).


Algne retsept on pärit kokaraamatust "Küpsetaja käsiraamat", kuid mul oli mõndadest asjadest kodus puudus. Seega muutsin natuke retsepti ja kasutasin neid asju, mis mul kodus olemas oli. Sidrunikoore asemel panin sidrunhapet. Lisasin juurde ka natuke hapukoort, sest toorjuustu oli mul ainult 400g.

Pean tõdema, et kook ei tulnud sama maitsev kui õe tehtud, kuid vanaemale ja vanaisale see maitses.

Helis






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tädi Tiina õunakook

Kohupiimakook küpsisepõhjaga

Kanapada köögiviljadega