New Yorgi juustukook
Mina valisin endal esimeseks küpsetamiseks juustukoogi, sest mulle endale väga maitsevad juustukoogid, kuid ma pole veel ise kunagi seda teinud. Nädalavahetusel olid vanavanemad ka külla tulemas ja kostitamiseks sobis see kook ideaalselt.
Mu õde on seda ühe korra varem teinud, seega teadsin, et see kook viib keele alla.
Koogi valmistamine on imelihtne. Kuid aega võtab küpsetamine ning kook peab vähemalt 5 tundi või üleöö külmkapis seisma.
KOOGIPÕHI:
200g Digestive`i küpsiseid
80g võid
TÄIDIS:
1.2kg toorjuustu
3dl suhkrut
1sl vanillipastat või 1tl vanillisuhkrut
5 muna
2 munakollast
poole sidruni riivitud koor
KATE:
2dl vaarikatoormoosi
VALMISTAMINE:
Põhjaks tuleb purustatud küpsistele lisada sulatatud võid ja siis suruda küpsisepuru koogivormi põhja.
Mikserdada täidise toorained kokku ja valada siis see küpsisepõhjale. 12 minutit küpsetada kooki 260-kraadises ahjus. Alandada kuumust 115 kraadini ja küpsetada veel u 60 minutit. Kook on valmis kui keskelt veel 5cm raadiuses võdiseb. Seejärel jahutada toa temperatuurini ning edasi külmikus (5-6 tundi või üleöö).
Pean tõdema, et kook ei tulnud sama maitsev kui õe tehtud, kuid vanaemale ja vanaisale see maitses.
Helis
Kommentaarid
Postita kommentaar