"Bruffinid" ehk brownie-maitselised muffinid
Olen varem palju kordi teinud muffineid, kuid need on alati olnud pakimuffinid, kus ise peab ainult vett ja õli lisama. Mis on ilmselgelt väga lihtne. Kuid otsustasin, et on nüüd on aeg ka ükskord ise muffinitainas valmis teha. Leidsin toidutarest huvitava retsepti muffinite tegemiseks. Retseptiks on siis brownie-maitselised muffinid ehk "bruffinid".
TAINAS:
120g šokolaadi
120g võid
2 muna
140g suhkrut
65g nisujahu
40g kakaod
0,25tl küpsetuspulbrit
sool
ŠOKOLAADIKREEM:
200g toatemperatuuril
toorjuustu
100g toatemperatuuril võid
60g kakaod
200g tuhksuhkrut
VALMISTAMINE:
Sulata šokolaad koos võiga veevannil. Vahusta munad suhkruga. Kalla juurde sulatatud šokolaad. Sega juurde kuivained. Saadud segu pane muffinipannile ja küpseta 180-200C juures 15-18 minutit.
Kreemi jaoks sega toorjuustule juurde või, kakao ja tuhksuhkur ning sool. Pane segu pritsikotti ja tee ilusad keerud iga "bruffini" peale.
Ma tahtsin teha erinevate maitsetega "bruffineid". Jätsin ühe portsu "bruffineid" tavaliseks, teise portsu tainasse segasin mustikaid ja kolmandasse lisasin püreestatud banaani. Kõik tulid lõppkokkuvõttes hea maitsega, kuid mulle oli kõige rohkem mokka mööda banaanimaitselised "bruffinid".
Minu arvates tulid need väga hästi välja. Julgen öelda, et isetehtud on palju paremad kui valmis muffinitainast tehtud.
Algselt ma ei teinud kõikidele "bruffinitele" kreemi peale, sest tahtsin mõndasid tavaliselt. Kuid kuna mulle väga meeldisid koos kreemiga, otsustasin järgmine päev kõikidele kreemi peale panna. Esimesel korral kreemi tehes ei seganud ma vist päris korralikult seda läbi ja sellepärast jäid kreemi sisse mõned väiksemad toorjuustu tükid. Teist korda tehes tahtsin viga parandada. Seega arvasin et paremini seguneb miksriga kui käsitsi segades. Tuligi palju kreemjam.
Teine kord tuli ka idee, et kui on pritsikott, siis saab ju ka teistsuguseid mustreid peale teha. Siin ongi pilt minu üritusest teha teistlaadi kaunidusi.
Võtsin ka julguse kokku ja viisin paarile sõbrannale kooli maitsta minu "meistriteost". Nad isegi kiitsid minu "bruffineid". Vivian poetas kommentaariks "5+".
Helis
TAINAS:
120g šokolaadi
120g võid
2 muna
140g suhkrut
65g nisujahu
40g kakaod
0,25tl küpsetuspulbrit
sool
ŠOKOLAADIKREEM:
200g toatemperatuuril
toorjuustu
100g toatemperatuuril võid
60g kakaod
200g tuhksuhkrut
VALMISTAMINE:
Sulata šokolaad koos võiga veevannil. Vahusta munad suhkruga. Kalla juurde sulatatud šokolaad. Sega juurde kuivained. Saadud segu pane muffinipannile ja küpseta 180-200C juures 15-18 minutit.
Kreemi jaoks sega toorjuustule juurde või, kakao ja tuhksuhkur ning sool. Pane segu pritsikotti ja tee ilusad keerud iga "bruffini" peale.
Ma tahtsin teha erinevate maitsetega "bruffineid". Jätsin ühe portsu "bruffineid" tavaliseks, teise portsu tainasse segasin mustikaid ja kolmandasse lisasin püreestatud banaani. Kõik tulid lõppkokkuvõttes hea maitsega, kuid mulle oli kõige rohkem mokka mööda banaanimaitselised "bruffinid".
Minu arvates tulid need väga hästi välja. Julgen öelda, et isetehtud on palju paremad kui valmis muffinitainast tehtud.
Algselt ma ei teinud kõikidele "bruffinitele" kreemi peale, sest tahtsin mõndasid tavaliselt. Kuid kuna mulle väga meeldisid koos kreemiga, otsustasin järgmine päev kõikidele kreemi peale panna. Esimesel korral kreemi tehes ei seganud ma vist päris korralikult seda läbi ja sellepärast jäid kreemi sisse mõned väiksemad toorjuustu tükid. Teist korda tehes tahtsin viga parandada. Seega arvasin et paremini seguneb miksriga kui käsitsi segades. Tuligi palju kreemjam.
Teine kord tuli ka idee, et kui on pritsikott, siis saab ju ka teistsuguseid mustreid peale teha. Siin ongi pilt minu üritusest teha teistlaadi kaunidusi.
Võtsin ka julguse kokku ja viisin paarile sõbrannale kooli maitsta minu "meistriteost". Nad isegi kiitsid minu "bruffineid". Vivian poetas kommentaariks "5+".
Helis
Väga maitsvad olid! :) Jätkake ikka samas vaimus!
VastaKustuta