Odrajahu kohupiimakarask

Tahtsin teha mingit eestimaist toitu, seega valisin karaski. Karask on leiva lihtsam variant. Varasematel aegadel kandiski karask nimetust kiirleib.
Ma ei tahtnud teha tüüpilist karaskit peti ega keefiriga. Valisin hoopis kohupiimaga retsepti.







RETSEPT:
125g pakikohupiima              
2dl piim
1 muna
1tl soola
1sl suhkrut

2sl võid
2dl odrajahu
1dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
määrimiseks 1muna
VALMISTAMINE:
Sega kohupiim muna, piima, soola ja suhkruga. Lisa sulatatud või ja küpsetuspulbrijahu segu ning sega ühtlaseks.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri pealt munaga (või sulavõiga). Küpseta 200°C juures 20minutit.

Retsept pärit "Pereköögist".
Karask mekib suurepäraselt, kui pakud seda äsja ahjust võetuna või ja külma piimaga.
Selle valmistamine käib kähku ja on kergete killast. Tuli küpsetamine seekord minulgi välja ja maitses see väga hästi.

Helis

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tädi Tiina õunakook

Kohupiimakook küpsisepõhjaga

Kanapada köögiviljadega