Kõrvitsapüree
Kuigi Halloween oli mõned päevad tagasi, tuli minul alles nüüd isu kõrvitsa järele. Käisin täna emaga poes ning nägin seal ilusat väikest kõrvitsat, mis siis meiega koju rändas.
RETSEPT
1 väike kõrvits
3 kartulit
1 sibul
hapukoor
sool
õli
KAUNISTUSED
saiakuubikud
juust
petersell
VALMISTAMINE
Eemalda kõrvitsalt koor ja seest seemned ning lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Pane kõrvits potti ning vala pott veega nii palju täis, et kõrvitsad ei oleks üleni vee all ja pane need pliidile keema. Siis võta kartulid, koori ära ning lõika neljaks ja pane keema. Kartulitele võid lisada natuke soola aga ei pea. Seejärel koori sibul ja haki see. Pane sibul koos õliga potti ning pliidile klaasistuma. Sibula klaasistamisel peab olema ettevaatlik, et sibul põhja ei kõrbe, vaja kogu aeg ühtlaselt segada. Kui sibul on õrnalt pruunikas kuldne, kartulid valmis ja kõrvits juba muutunud natuke püreeks, siis võib kõik ühte potti kokku segada. Lisa maitse järgi hapukoort ja soola. Ja valmis ongi kõrvitsapüree! :)
Saiakuubikud saad valmistada väga lihtsalt. Osta poest sai ja lõika nii palju saiaviile kuubikuteks kui tahad ning aseta need 10 minutiks 180 kraadi juures ahju, et need krõbedaks muutuks.
Retsepti andis mulle ema. Mulle üllatusena tuli püree väga maitsev. Peale tegemist avastasin, et sai natuke mage, aga lisades soola parandasin olukorra.
Vivian
Issand, see näeb nii hea välja! Proovin kindlasti ise ka järele
VastaKustuta